Srdečne Vás vítame na stránkach našej školy!                                                                      Dnes je

Úspech na medzinárodnej súťaži
          v Rimavskej Sobote

       V dňoch 8. - 9. 6. 2016 SOŠ obchodu a služieb v Rimavskej Sobote usporiadala už 9. ročník podujatia FOURFEST - DNI POROZUMENIA. Na týchto medzinárodných majstrovstvách Banskobystrického kraja si presne deväťdesiatštyri súťažiacich z dvadsiatich stredných škôl zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska zmeralo úroveň svojich zručností v odboroch kuchár, čašník, barman, barista, somelier, obchodný pracovník, kaderník a kozmetik. Vo veľmi atraktívnych súťažiach kaderníkov a barmanov súťažili na tomto podujatí už šiestykrát aj žiaci zo Strednej odbornej školy v Humennom.

Na Fourfeste, zameranom na podporu učebných odborov, sa im mimoriadne darilo. V súťaži kaderníkov v kategórii spoločenských účesov v disciplíne „Pánsky módny účes“ súťažila Katarína Fedorová, žiačka III. B s modelom Lukášom Gajovským z III. A. V disciplíne spoločenských účesov na tému „...navždy sa zachová v pamäti stužková...“ zažiarila žiačka II. B Nikola Taňkošová, ktorá s modelkou Annou Sopkovou zo IV. D získala krásne 1. miesto. Odborná porota sledovala čistotu práce, módnosť, vypracovanie účesu, originalitu, oblečenie i celkový vzhľad. Na súťaži sa zúčastnil aj žiak II. B z odboru hostinský Michal Džatko, ktorý pripravoval miešaný alkoholický nápoj long drink v súťaži barmanov Euroakademik Gastro 2016 a obdržal diplom za účasť.

Festival v Rimavskej Sobote pomáha nadväzovať neformálne vzťahy i priateľstvá medzi mladými ľuďmi, zvýrazňuje partnerstvá škôl teší sa záujmu médií a verejnosti. Poďakovanie patrí všetkým súťažiacim i majsterkám odbornej výchovy Bc. Miriam Bujačkovej a Ing. Anne Petrovčinovej, ktoré žiakov na súťaž pripravili a zásluhou ktorých žiaci výborne reprezentovali nielen našu školu, ale aj Prešovský samosprávny kraj.







ŠKOLSKÝ ROK
 
Vitajte na stránke Strednej odbornej školy v Humennom.
Humenné je prosperujúce mesto s 35 000 obyvateľmi. Naša škola láka mnoho mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie v rôznych formách, či už ako kreatívny kaderník alebo drevár. Nový vzhľad a zmodernizovaný areál tiež pomáha v akom-takom oddychu pre našich žiakov. Taktiež sa snažíme ísť s dobou a poskytovať naším študentom tú najlepšiu prax na odbornom výcviku. Pre viac informácií si prezrite našú celú webovú stránku.

 
©2013 C-com,s.r.o. Všetky práva vyhradené,
Autor stránky je C-com,s.r.o., o graficky design sa stará C-com,s.r.o.
Stránky sú aktualizované pre Mozilla Firefox 5.0, Google Chrome, Internet Explorer 9.0, s rozlíšením 1280x800 a viac.