Srdečne Vás vítame na stránkach našej školy!                                                                      Dnes je

Víťazstvo na súťaži
          SWEETCUP

       Súťaž mladých talentov Sweetcup je už 14 rokov medzinárodným sviatkom mladých cukrárov a milovníkov moderného i tradičného cukrárenského umenia. Aj v tomto roku sa dňa 12. februára stretli žiaci z rôznych kútov Slovenska, Poľska a Ukrajiny, aby si v časovom limite pred zrakom odborníkov overili svoje schopnosti a zároveň sa navzájom inšpirovali v jednej z oblastí gastronómie. Šikovné ruky žiakov všetkých odborov sa venovali téme s názvom S láskou zmeňme kúsok seba. Súťažiaci, majstri odbornej výchovy, i všetci návštevníci tejto prehliadky sladkých umeleckých diel prežili zaujímavý deň s bohatým programom.

Porota sa nezamerala len na vzhľad výrobkov, ale zaujímala ich aj chuť konečných produktov. Prípravou slávnostného dezertu nás pod názvom Orechovo-kardamonová tortička s levanduľovým krémom a čučoriedkami reprezentoval žiak odboru hostinský - spoločné stravovanie Michal Karchňák. Tvorbu kvalitného dezertu, servírovanie a predpísané kritéria zvládol naozaj bravúrne. So svojim dielom sa prebojoval do zlatého pásma. Žiaka na súťaž pripravovala majsterka odbornej výchovy Anna Gabriová. Žiačku Dominiku Kohutovú z odboru cukrár - spoločné stravovanie, ktorá svojím cukrárskym dielom - prípravou torty s názvom Čokoládové vlnenie vystihla danú tému, porotcovia zaradili do bronzového pásma. Za svoje „čokoládové vlnenie“ si vyslúžila aj diplom za najkreatívnejšieho účastníka podujatia. Nielen vzhľad, ktorý zaujal pozornosť každého návštevníka, ale aj mimoriadna chuť karamelového krému a lesného ovocia ocenil nejeden degustátor. Šikovnú žiačku na súťaž pripravila majsterka odbornej výchovy Bc. Katarína Vojtková. Nuž a o tom, že sa naši žiaci dokážu dobre predať, ale aj prezentovať kulinársky kumšt, svedčí ich zodpovedný prístup, kreativita a chuť experimentovať.







ŠKOLSKÝ ROK
 
Vitajte na stránke Strednej odbornej školy v Humennom.
Humenné je prosperujúce mesto s 35 000 obyvateľmi. Naša škola láka mnoho mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie v rôznych formách, či už ako kreatívny kaderník alebo drevár. Nový vzhľad a zmodernizovaný areál tiež pomáha v akom-takom oddychu pre našich žiakov. Taktiež sa snažíme ísť s dobou a poskytovať naším študentom tú najlepšiu prax na odbornom výcviku. Pre viac informácií si prezrite našú celú webovú stránku.

 
©2013 C-com,s.r.o. Všetky práva vyhradené,
Autor stránky je C-com,s.r.o., o graficky design sa stará C-com,s.r.o.
Stránky sú aktualizované pre Mozilla Firefox 5.0, Google Chrome, Internet Explorer 9.0, s rozlíšením 1280x800 a viac.