Srdečne Vás vítame na stránkach našej školy!                                                                      Dnes je

ZÁVEREČNÉ SKÚŠKY 2016
         

       „Škola síce ľudí učí ako sa má premýšľať, nenaučí ich však samostatne rozmýšľať – na to musí prísť každý sám.“ Sigmund Freud

V dňoch 16. – 20.06.2016 sa konali v Strednej odbornej škole záverečné skúšky. Počas niekoľkých dní mali žiaci našej školy v štyroch učebných odboroch možnosť preukázať svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti, ktoré nadobudli počas štúdia. Škola pripravila priestory a potrebné materiálno-technické zabezpečenie pre žiakov všetkých učebných odborov. V učebnom odbore autoopravár – mechanik vykonávali záverečnú skúšku žiaci, ktorí podľa vyžrebovaných tém diagnostikovali a odstraňovali rôzne poruchy áut, kontrolovali a vymieňali jednotlivé súčiastky, prakticky predviedli prezúvanie pneumatík i servisné prehliadky áut. Kritériami hodnotenia boli dodržiavanie technologického postupu, zásad bezpečnosti pri práci, výber a spôsob použitia náradia a dodržiavanie časového limitu. Preverené praktické zručnosti zvyšujú ich šance na lepšie uplatnenie sa na trhu práce.

Žiaci z učebného odboru cukrár pripravovali cukrárske výrobky na tému: Candy bar. Na profesionálnej úrovni zhotovili Sacherovú tortu, Marcipánovú tortu, Cupcakes, Punčové kocky, Marcipanové guľky, Rafaelo, a trendové Macarons. Nechýbali ani tradičné Medovníkové perníky, Venčeky a Linecké koláčiky. Osviežujúce poháre Tiramisu a lákavý Trojfarebný pohár s tvarohovou penou volali po zjedení. Všetky zhotovené sladkosti boli pastvou nielen pre oči, ale potešili hlavne mlsné jazýčky.

Otázkami stravovania sa zaoberali žiaci v odbore hostinský. V rámci témy Vintage štýl v stolovaní predviedli svoje skúsenosti a zručnosti v oblasti výživy a stolovania. O spojenie starodávnych kúskov s moderným dizajnom v retro štýle sa pokúsili žiaci zo spomínaného odboru. Všetko sa nieslo vo farbách bielej, staroružovej, slonovinovej a prírodnej. Správne dodržiavanie postupov pri práci, estetická úprava a odborná úroveň práce boli kritériami na hodnotenie ich práce.

V učebnom odbore kaderník sa počas praktickej časti predviedli žiaci účesmi zhotovovanými v štyroch vyžrebovaných témach: Melírovanie vlasov, Farbenie vlasov, Trvalá ondulácia a Módny strih. Povinnými témami boli: Pánsky strih, Dámsky strih a Spoločenský účes. Pri týchto účesoch sa hodnotil nielen správny technologický postup, ale aj využitie módnych trendov, tvorivosť, samostatnosť a estetická úprava modelov.

Študenti, ktorí úspešne absolvovali všetky časti záverečných skúšok si z rúk riaditeľky školy, dňa 21.júna prevzali výučné listy a vysvedčenia o záverečnej skúške. Želáme im všetko dobré a úspešný štart do novej etapy života.







ŠKOLSKÝ ROK
 
Vitajte na stránke Strednej odbornej školy v Humennom.
Humenné je prosperujúce mesto s 35 000 obyvateľmi. Naša škola láka mnoho mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie v rôznych formách, či už ako kreatívny kaderník alebo drevár. Nový vzhľad a zmodernizovaný areál tiež pomáha v akom-takom oddychu pre našich žiakov. Taktiež sa snažíme ísť s dobou a poskytovať naším študentom tú najlepšiu prax na odbornom výcviku. Pre viac informácií si prezrite našú celú webovú stránku.

 
©2013 C-com,s.r.o. Všetky práva vyhradené,
Autor stránky je C-com,s.r.o., o graficky design sa stará C-com,s.r.o.
Stránky sú aktualizované pre Mozilla Firefox 5.0, Google Chrome, Internet Explorer 9.0, s rozlíšením 1280x800 a viac.