Srdečne Vás vítame na stránkach našej školy!                                                                      Dnes je

STRIEBORNÉ PÁSMO V SÚŤAŽI
          Cassovia Cup 2016

       V dňoch 21. až 23.03.2016 sa v priestoroch Hotelovej akadémie v Košiciach konal 10. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Cassovia Cup 2016. Organizátorom súťaže bola Hotelová akadémia a Slovenská barmanská asociácia. Svoje sily si prišlo zmerať 58 žiakov z celého Slovenska, Česka a Maďarska. Medzi nimi sa nestratili ani naši žiaci druhého ročníka učebného odboru hostinský (kuchár - čašník) Michal Džatko a Lukáš Mihaľko, ktorí súťažili v kategórii Junior. Súťaž pozostávala z dvoch častí a to z písomného testu a praktickej realizácie. Podmienkou bolo splniť predpísané kritériá. Hodnotila sa prezentácia fliaš, ich uloženie v správnom poradí, práca s ľadom a barovým inventárom, rozliatie ingrediencií, dekorácia, receptúra, technika a práca barmana. Chuť, vzhľad, aróma a čistota práce boli najdôležitejšími podmienkami. V časovom limite 6 minút museli zvládnuť pripraviť 4 porcie nealkoholických miešaných nápojov a v priebehu piatich minút taktiež štyri porcie krátkeho alkoholického nápoja. O svoj prvý úspech sa postaral žiak Michal Džatko. Jeho „Soft drink - Lesné tajomstvo“ a „After dinner drink - Jarný úsmev“ ocenila aj porota a zaradila ho do strieborného pásma. O dôslednú prípravu žiakov sa postarala majsterka odbornej výchovy Ing. Anna Petrovčinová. Obom študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, mesta a regiónu a srdečne blahoželáme.









ŠKOLSKÝ ROK
 
Vitajte na stránke Strednej odbornej školy v Humennom.
Humenné je prosperujúce mesto s 35 000 obyvateľmi. Naša škola láka mnoho mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie v rôznych formách, či už ako kreatívny kaderník alebo drevár. Nový vzhľad a zmodernizovaný areál tiež pomáha v akom-takom oddychu pre našich žiakov. Taktiež sa snažíme ísť s dobou a poskytovať naším študentom tú najlepšiu prax na odbornom výcviku. Pre viac informácií si prezrite našú celú webovú stránku.

 
©2013 C-com,s.r.o. Všetky práva vyhradené,
Autor stránky je C-com,s.r.o., o graficky design sa stará C-com,s.r.o.
Stránky sú aktualizované pre Mozilla Firefox 5.0, Google Chrome, Internet Explorer 9.0, s rozlíšením 1280x800 a viac.