Srdečne Vás vítame na stránkach našej školy!                                                                      Dnes je

MIKULÁŠSKY WORKSHOP
         

       Mikulášska show sa na našej škole koná pravidelne a jej históriu sme začali písať už v roku 2006. Tento rok sme túto show nazvali „Mikulášsky workshop“ a konal sa 4.12.2015. Túto akciu berieme ako krásnu tradíciu, na ktorej naši študenti predvádzajú svoju šikovnosť, kreativitu, zručnosť a vynaliezavosť.

Počas tohtoročného workshopu nám žiaci z odborov autoopravár-mechanik, hostinský, cukrár, kaderník, kozmetička a vizážistka, sociálno-výchovný pracovník a operátor drevárskej a nábytkárskej výroby ukázali svoje zručnosti. V kaderníckom workshope prebiehali súťaže pre žiakov 3. ročníka na tému „Vianočný večierok“ a pre žiakov 2. ročníka na tému „Disco účes“. Okrem toho žiaci z tohto odboru pripravili výstavu spoločenských účesov na cvičných hlavách.

Svoju kreativitu predviedli žiačky 4. ročníka z odboru kozmetička a vizážistka, ktoré súťažili na tému „Sladké dievča“ a žiačky 3. ročníka na tému „Ľadová krása“. Žiačky 3. ročníka pripravili nádherný alternatívny stromček, ktorý prekvapil a vytvoril vianočnú atmosféru spolu s vianočným anjelom. Zaujímavé boli i ukážky nových trendov v líčení. Žiaci z odboru hostinský súťažili v príprave slávnostných vianočných tabúľ a tiež v príprave nápaditých vianočných ozdôb. Svojou farebnosťou a rozmanitými chuťami potešili v súťaži v príprave miešaných drinkov. Carving – umelecké vyrezávanie do ovocia a zeleniny bol bodkou tohto odboru. Adventný veniec, ktorý sa podarilo vytvoriť zo zeleniny, zaujal svojou jedinečnosťou všetkých prítomných. Ani naši cukrári sa nenechali zahanbiť a potešili každé oko v súťaži na tému „Krása z marcipánu“. Žiaci 2. ročníka vytvorili nádherné a chutné torty na tému „Zimná nádhera“.

Zaujímavou súťažou sa predviedli žiaci z odboru autoopravár-mechanik, ktorí súťažili vo výmene pneumatík na čas, a tým predviedli nielen svoju zručnosť, ale i rýchlosť. V spoločenskej miestnosti prebiehala ukážka demo verzií programov KTS a FSA a zapájanie logitronic, čo napovedá tomu, že i v tomto odbore sú technický pokrok a počítačové technológie nevyhnutnosťou.

Návrat do minulosti nám predviedli naši drevári, ktorí pripravili Vianoce „U drevárskeho dizajnéra“. Vianočné stolovanie z dreva bolo návratom k tradičným materiálom. Svoje zručnosti, kreativitu a trpezlivosť predviedli žiaci pri prezentácii krúžkovej činnosti, ktorej je na našej škole veľa a má široký záber. Ukážky enkaustiky a patchworku boli iba malou kvapkou schopností našich žiakov.

Poďakovanie patrí našej porote v zložení Ing. Michal Druga, Ing. Gabriela Karšková, Ing. Katarína Dzuracká, Mgr. Jarmila Oravcová, PaedDr. Paulína Kurucová, za žiakov našej školy boli v porote Dominika Delejová a Michal Karchňák. Porota mala ťažkú úlohu rozhodnúť, kto je vo svojom odbore najzaujímavejší a najlepší. Poďakovanie samozrejme patrí aj všetkým žiakom, majstrom OV a učiteľom, ktorí prispeli k tomuto dňu svojou troškou a tak vytvorili tento príjemný zážitok. Poďakovanie patrí hlavne našej pani riaditeľke RNDr. Oľge Skysľakovej, ktorá nám umožnila prežiť tento deň v duchu tradícií, kreativity a zábavy. Z tohtoročného Mikulášskeho workshopu máme aj krásne fotografie z dielne fotografov z Karpatských obzorov, ktoré nám budú pripomínať tento deň plný nezabudnuteľných okamihov. Dúfame, že žiakom a učiteľom ZŠ, ktorí sa zúčastnili workshopu v našej škole, sme pomohli pri rozhodovaní sa a pri výbere svojho budúceho povolania.

P.č.

Súťaž

Odbor

1. miesto

2. miesto

3. miesto

1.

Výmena pneumatík na čas

autoopravár- mechanik

Daniel Stašák

Ľubomír Harvan

Branislav Vaško

2.

Skladanie klietky reziva, plávajúcej podlahy a poličky  na čas

ODNV

Viktor Halagan,         Erik Ruščanský

Filip Dutkovský, Matúš Buksár

Samuel Strečanský, Peter Homza

3.

Krása z marcipánu

cukrár  I. BS

Simona Borčová

Žofia Hocková, Laura Kušionová

 

4.

Zimná nádhera

cukrár II. BC

Anna Mária Rogalová

Erika Hrežová,  Jana Hornáková, III.AC

 

5.

Vianočný veniec

hostinský

Andrea Malarová I.AH

Jana Juročková II.K

Zuzana Kunášová II.K

6.

Slávnostné vianočné tabule

hostinský

Lucia Kmecová + Katarína Žinčáková III.AH

Dominika Kohutová + Michal Karchňak II.K  Simona Čopanová + Michal Džatko II.BH

Denisa Hudáková + Silvia Čižmárová I.K

7.

Disco účes

kaderník II. B

Nikola Taňkošová

Anna Budiová            Petronela Gažiová

 

8.

Vianočný večierok

kaderník  III. B

Nikola Kidalová,           Katarína Fedorová

Simona Borovská

 

9.

Sladké dievča

kozmetička a vizážistka  IV. D

Darina Veľasová

Viktória Sklenčárová

Zuzana Širajová

10.

Ľadová krása

kozmetička a vizážistka       III. C

Barbora Luksajová

Klaudia Divulitová    Mária Bobaľová

 









ŠKOLSKÝ ROK
 
Vitajte na stránke Strednej odbornej školy v Humennom.
Humenné je prosperujúce mesto s 35 000 obyvateľmi. Naša škola láka mnoho mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie v rôznych formách, či už ako kreatívny kaderník alebo drevár. Nový vzhľad a zmodernizovaný areál tiež pomáha v akom-takom oddychu pre našich žiakov. Taktiež sa snažíme ísť s dobou a poskytovať naším študentom tú najlepšiu prax na odbornom výcviku. Pre viac informácií si prezrite našú celú webovú stránku.

 
©2013 C-com,s.r.o. Všetky práva vyhradené,
Autor stránky je C-com,s.r.o., o graficky design sa stará C-com,s.r.o.
Stránky sú aktualizované pre Mozilla Firefox 5.0, Google Chrome, Internet Explorer 9.0, s rozlíšením 1280x800 a viac.